Böcker, noveller och annat

 © Copyright Magnus Jahnsson, alla texter på eller länkade från denna sida.

 

GAVS UT 11 SEPTEMBER 2015 AV HOI

Apotekaren Felix Larsson är deprimerad och handlingsförlamad. Han borde hjälpa sin plastsyster, överläkaren Kattis Melin att avslöja medicinen som fått hiv-viruset att mutera. Anne Fayal har letat efter Felix i ett halvår. Det foto hon visar väcker Felix till liv. Anne involverar honom i en komplicerad plan som ska göra henne fri. Jakten på frihet tar dem ända till Kina. Kroppsbyggaren Kent Klarqvist driver en lukrativ sidoverksamhet. Han säljer dopningspreparat i liten skala. Smugglarnas ledare, unge Iordan Jankov, upptäcker att Kent använder sig av samma tillverkare i Kina som han själv. Jankov vill expandera och skickar Anne Fayal till Sverige. Kent dras motvilligt in i ett spel där ingen är lojal mot någon annan än sig själv. I tysthet utbreder sig det muterade hiv-viruset. Kan Kattis förhindra att det sprider sig bortom all kontroll?

Prologen (som den nog inte kommer att se ut ;-) ).

Läs mer på HOI

"[Fågel Felix] är en riktig bladvändare; otäck, intressant och allt annat än förutsägbar. Personporträtten är mycket träffsäkra och samtliga karaktärer är intressanta och komplexa." [Caroline, Hoi]"

Beställ Fågel Felix på Adlibris!

Lyssna på Fågel Felix på Storytel!

 

NU UTGIVEN I POCKET

Sjukt Begär gavs ut på Hoi förlag i juni 2012! Det är historien om ett stort läkemedelsparti med hiv-mediciner avsedda för biståndsinsatser, som stulits från ett afrikanskt lager. De smugglas tillbaka till Frankrike och packas om för att säljas med stor vinst på den europeiska marknaden. Berättelsen följer ett antal personer vars öden sammanlänkas av jakten på den stulna medicinen. Det blir efter hand allt mer oklart vem som egentligen tjänar på att läkemedlen når ut till patienterna, och vem som förlorar på det. För några handlar det om pengar, för andra om anseende, men för alla blir det till sist också en fråga om liv och död.

Kapitel 1 (PDF)

Läs mer på HOI

"Jag måste säga att Sjukt Begär helt enkelt är sjukt bra. [Susanne T, Akademibokhandeln i Sickla]"

"Den är väldigt bra! Kul att läsa en spänningsroman där någon annan än en polis är hjälten. [Stig Högsta, författare till Jaga dina drömmar. http://jagadinadrommar.se]"

Köp direkt från Hoi förlag, Adlibris, Bokus, CDON

Lyssna på Sjukt Begär på Storytel!

Värdet av ett liv, en spänningsroman , gavs ut på Hoi förlag 17 september 2013! Den baseras på följande frågeställningar:

  • Var den stora läkemedelsskandalen i USA med Vioxx där uppskattningsvis 30000 människor dog en slump? Vad hade hänt om den biverkningen varit allvarligare och hade startat en pandemi?
  • Vem är ansvarig för att utreda misstänkta biverkningar? Vem vinner på att utredningar inte genomförs??
  • Skall misstanken om en okänd biverkan få stoppa en medicin från att ges till tiotusentals behövande patienter?
  • Kan en enskild individ med civilkurage påverka en toppstyrd EU-byråkrati?
  • Vad händer om en transhumanist och en katolik blir kära? Kan kärleken överbrygga deras fundamentalt skilda värderingar?

Läs ett smakprov här.

" Värdet av ett liv är, om möjligt, ännu bättre än debutboken. Den är mer spännande och intrigen är så trovärdig att den sänder kalla kårar utmed ryggen på mig. [Pirjo, Bokbloggen Boklysten]"

Köp direkt från Hoi förlag, Adlibris, Bokus, CDON

Lyssna på Värdet av ett liv på Storytel!

Publicerade enoveller

Det är inte varje dag man får professor Lams odelade uppmärksamhet, men nu har docent Ka något fantastiskt att visa henne. Han justerar mikroskopet och det är en hisnande upplevelse när bilden omsluter dem helt och hållet.

Köp och ladda ned på Dito

Köp och ladda ned från Hoi förlag

"Hör du mig, Simon?" Rösten är amerikansk. "Ja", svarar han och försöker resa sig upp. "Vem är du? Var är du?" "Vänta med att försöka röra dig en stund", fortsätter kvinnorösten. "Det är några saker vi måste gå igenom. Jag heter Anjelika och jag kommunicerar direkt med din hjärna. Telepati kallades det på den tiden du frös in ditt huvud. Det är så vi pratar numera. Därför finns det inget behov av att definiera min plats i rummet. Vi talar med varandra direkt via hjärnorna, helt enkelt." Simons sista resa är en spännande och filosofisk sci-fi-novell som kanske får dig att tänka två gånger extra innan du överväger att låta frysa ner din kropp efter döden.

Köp och ladda ned på Dito

Köp och ladda ned från Hoi förlag

Opublicerade noveller

Jag har skrivit ett stort antal noveller av skiftande kvalitet. Två av dem jag själv gillar kan du läsa här:

Hjälten: En av mina Londonskildringar. Den är ett försök till en "nyanserad" och ironisk bild av terrorism. Men lite scablonmässig är den kan  jag tycka när jag läser den nu några år senare.

Evelina: Ett möte i nuet och i det förgågna. Jag gillar den fortfarande!

Cowtraps

Cowtraps var en diskussionsgrupp som jag och några engelska kompisar bildade år 2001 efter det att Ade och jag planerat en resa till Wales med hjälp av några flaskor rött. Vi skulle tälta på ett fält och fånga kor ...

Ade satte upp en diskussionsgrupp på Yahoo och sedan spenderade vi många timmar av vår arbetstid till att skriva inlägg om konsten att fånga kor.

Det är inte speciellt moget och det är inte politiskt korrekt men jag kan inte hjälpa att jag skrattar när jag läser några av mina bidrag.

Tyvärr kan jag inte trycka allt och jag väljer att inte lägga med några av mina vänners brillianta bidrag men här är i alla fall några utdrag (på engelska).